Kun jij mee met de circulaire ambities van Rijkswaterstaat

ma 14 mei 2018

In 2030 wil Rijkswaterstaat circulair werken en 50% minder primaire grondstoffen gebruiken. Om dit doel te kunnen realiseren gaat Rijkswaterstaat met het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) op zoek naar de meest kansrijke circulaire innovaties voor de grond-, wegen- en waterbouw (GWW).

Rijkswaterstaat wil in 2030 circulair werken
Bon Uijting, adviseur Circulaire Economie bij Rijkswaterstaat: 'Nederland wil in 2050 een circulaire economie zijn. Rijkswaterstaat wil in 2030 circulair werken. Dat betekent dat circulaire criteria in al onze processen, werkwijzen en contracten een plek hebben gekregen. Dit is alleen mogelijk als we samen met de markt blijven innoveren. Om dit te doen moeten we met elkaar helder hebben hoe we innovaties op circulariteit en duurzaamheid kunnen beoordelen en vergelijken. Ook al zijn innovaties van een heel andere aard.'

Duurzame initiatieven
Een ander initiatief van Rijkwaterstaat om circulariteit en duurzaamheid te kunnen waarborgen, is de Green Deal Duurzaam GWW 2.0: dit heeft als ambitie om duurzaamheid in 2020 een integraal onderdeel te laten zijn van spoor- , grond-, water- en wegenbouwprojecten. De Green Deal maakt deel uit van de Aanpak Duurzaam GWW.

 

Direct aan de slag met duurzaamheid
Wil je zelf ook concreet aan de slag met duurzaamheid in GWW-projecten? En meegaan met de circulaire ambities van Rijkswaterstaat? Volg dan de tweedaagse cursus Duurzaam GWW op 21 en 28 juni. 

None

Deel deze pagina