Klassikaal onderwijs blijft favoriete lesvorm

vr 1 september 2017

We onderzoeken regelmatig hoe we het best aan kunnen sluiten op de behoeften van de markt. Zo hebben we onlangs een onderzoek gehouden onder cursisten en geïnteresseerden binnen het vakgebied Geotechniek. Daarbij hebben we hen ook een aantal vragen over planning en organisatie voorgelegd. Wat bleek? Men wil vooral tussen 9 en 5 klassikaal les. Blended learning (een een mix van digitaal en klassikaal leren) staat bij het merendeel van de ondervraagden niet op het verlanglijstje. 

"Via de huidige leervorm zijn er meerdere manieren om de stof op te nemen (zelf lezen, luisteren en oefenen), hierdoor blijft de inhoud veel beter hangen. Ook gaan de onderwerpen op deze manier veel meer 'leven'." aldus een van de respondenten.

Met de resultaten uit het onderzoek onder geotechnici gaan we ons aanbod en het onderwijs voor dit vakgebied verbeteren. Overigens hebben we met onderwijs voor andere vakgebieden heel goede ervaringen met blended learning. Zo beoordelen we steeds opnieuw welke vorm het best aansluit bij de leerdoelen en inhoud. En daarbij nemen we naast de expertise van de cursusleiders ook graag de mening van cursisten mee.

Deel deze pagina