Inzet op digitalisering leidt tot omzetgroei

vr 8 april 2022

Bedrijven die inzetten op digitalisering realiseerden de afgelopen drie jaar omzetgroei. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Rabobank. Daarin werd ook duidelijk dat er op dit gebied nog flinke stappen gemaakt moeten worden. Slechts 40% van de Nederlandse bedrijven zet in grote mate in op digitalisering. Deze trend is vooral zichtbaar bij grote organisaties en in de informatie- en communicatiesector (65% van de bedrijven actief in digitalisering), maar de bouw loopt vooralsnog achter (25% van de bedrijven).

Investeren in training en bedrijfsvoering van belang

Om de digitaliseringsslag – en daarmee omzetgroei – te kunnen realiseren is het cruciaal niet alleen aandacht te hebben voor de nieuwe technologie. Juist investeren in de eigen organisatie is hier van groot belang. Digitalisering vraagt om andere kennis en vaardigheden van medewerkers, dus het is belangrijk hen te scholen en te trainen. Maar het vraagt ook iets van de organisatie als geheel. Bedrijven die inzetten op digitalisering beschikken over het algemeen over betere managementpraktijken. Blijven werken aan het verbeteren van de bedrijfsvoering is dus essentieel.

Voordelen van digitalisering

Digitalisering biedt dus kansen voor de toekomst! Het digitaliseren van processen leidt tot kostenbesparingen, kwaliteitsverbetering en uiteindelijk omzetgroei. Ook kan het ervoor zorgen dat je je klantcontact kunt versterken en slimmer met klanten kunt communiceren.

PAOTM helpt je graag bij de digitale uitdaging

Veel bedrijven staan voor een mooie uitdaging, zeker de bouwsector kan hier nog stappen in maken. PAOTM helpt je graag bij het trainen van jou of je medewerkers of het verbeteren van je bedrijfsvoering. De meest relevante cursussen zetten we daarom op een rij.

Sta je voor een specifieke digitale uitdaging en zoek je training op maat? Neem dan contact met ons op via info@paotm.nl of 015-2784618 voor een incompany training gericht op jouw wensen.
 

None

Deel deze pagina