How2SE en PAOTM slaan de handen ineen voor Systems Engineering (SE)

ma 6 april 2020

Sinds dit voorjaar hebben How2SE en PAOTM de handen ineengeslagen om de kennisoverdracht van Systems Engineering (SE) te vergroten. Systems Engineering (SE) is namelijk sterk in opmars. Het helpt je geïntegreerde projecten beter beheersbaar te maken en effectiever in te richten.

Het belang van Systems Engineering

De grootste uitdaging bij elk omvangrijk project is om van begin tot eind grip te houden op het complete proces. Daarvoor is het cruciaal dat alle partijen goed samenwerken, dat de informatiestroom overzichtelijk wordt gekanaliseerd en dat de voortgang van het project zorgvuldig wordt bewaakt. Geen eenvoudige opgave, maar met slim toepassen van Systems Engineering lukt het.

Samenwerking ter bevordering kennisoverdracht

How2SE heeft een brede ervaring in Systems Engineering trainingen en consultancy. Vijf topconsultants hebben hun hun sporen verdiend in sectoren als de zorg, industrie, defensie, olie & gas en grond-, weg- en waterbouw (GWW). Door onze krachten te bundelen willen wij de kennis en vaardigheden van professionals die met SE te maken hebben te vergroten.

Maak kennis met de cursusleider: Paul Schreinemakers, ESEP

Met zijn jarenlange ervaring in de GWW-sector, satellietenbouw, defensie en industrie heeft Paul een enorme kennis en kunde opgebouwd, die hij graag toepast bij klanten en doorgeeft aan cursisten. Hij is een gecertificeerd Expert Systems Engineering Professional (ESEP). Paul heeft aan de wieg gestaan van Systems Engineering in Nederland en een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming komen van de Leidraad Systems Engineering, de Nederlandse richtlijn voor SE in de spoor-, water- en wegen infrastructuur. Voor Paul is SE de gebalanceerde combinatie van proces, inhoud en de kunst van het samenwerken.

Twee cursussen in juni

In juni hebben wij een tweetal cursussen om je kennis op het gebied van SE te verbeteren. De cursus Introductie Systems Engineering (18 juni) leert je meer over systems engineering en hoe je SE kunt toepassen in jouw projecten.  De cursus Systeem architectuur en integraal ontwerpen met SE (9 en 10 juni) leert je om de juiste technieken en hulpmiddelen toe te passen om de integraliteit van het systeem te blijven bewaken gedurende alle fasen van een project.

None

Deel deze pagina