Hoe krijgt Nederland de woningmarkt weer stabiel?

vr 16 april 2021

Ontwikkelingen in de verhitte woningmarkt zijn continu in het nieuws. De huizenprijzen blijven stijgen, betaalbare huurwoningen zijn er niet voldoende en de wachttijden in de sociale huursector zijn fors gestegen. In combinatie met de lage hypotheekrente is het voor starters nagenoeg onmogelijk de koopwoningmarkt te betreden. Over de bouwplannen van de regering die de woningnood op moeten lossen is veel te doen. De bouw kampt ondertussen met personeelstekorten en wordt vertraagd door de stikstof- en PFAS-problematiek.

“Er dreigt een ‘tweekastenmaatschappij’ te ontstaan, met huizenbezitters en huurders aan weerszijden van een diepe kloof.” aldus Hans de Geus in Trouw.

Duidelijk is dat een oplossing niet eenvoudig te vinden is vanwege de samenhang van de vele verschillende aspecten en systemen in de markt. Ben je beroepsmatig bij het wonen betrokken dan bieden we je dit najaar in een kort tijdsbestek inzicht in Recente ontwikkelingen in het wonen en nieuwe beleidsinstrumenten. In de cursus brengen de docenten recente ontwikkelingen met elkaar in verband, reiken zij nieuwe beleidsinstrumenten aan en komen de effecten van nieuw beleid aan de orde.

None

Deel deze pagina