Hoe krijg je grip op technische systemen?

ma 15 april 2019

De complexiteit van technische installaties en de onderlinge verwevenheid in systemen wordt steeds groter. Wat onderhoud betreft ligt de lat daarom steeds hoger en de rol voor maintenance- en faalkansmanagers wordt steeds belangrijker.

Om goed afgewogen beslissingen op het gebied van beheer en onderhoud te nemen, is het nodig om op een gestructureerde manier risico’s in beeld te krijgen. Want technisch falen kan niet alleen bedrijven, maar ook mens en milieu aanzienlijk schaden.

Om grip te hebben op de technische bedrijfsvoering is het niet alleen van belang de risico’s te kennen, maar ook om de prestaties van je systeem gedurende de levensduur te waarborgen. Met de principes van configuratiemanagement kan het systeem zijn eigen administratie uitvoeren en maak je gebruik van bewezen processen; efficiënt en kostenbesparend. Zowel in de industrie, infrastructuur als binnen defensie en lucht- en ruimtevaart zijn er dankzij de internationale CM-standaarden al veel verbeteringen toegepast.

Werk jij als engineer, productiemanager of onderhoudsmanager met technische, complexe systemen? En wil je deze systemen zo optimaal mogelijk inzetten?
Volg dan op 18, 19 en 20 juni de cursus Betrouwbaarheidsanalyse voor technici of op 28 en 29 mei de cursus Configuratiemanagement. De cursusleiders helpen je direct op weg om het geleerde in jouw dagelijkse praktijk toe te kunnen passen en staan open voor jouw vragen uit je eigen praktijk.

None

Deel deze pagina