Feestelijke diploma-uitreiking Bouwfysica

vr 8 december 2017

Donderdagmiddag 7 december ontvingen 20 ambitieuze studenten hun diploma voor de SKB-opleiding Bouwfysica. Van september 2016 tot december 2017 volgden zij elke donderdagmiddag en -avond college. Een lang en intensief opleidingstraject, aldus studieleider Twan Vervoort. Hij kijkt terug op een succesvolle opleiding. “Het was een leuke en enthousiaste groep studenten. Ze hebben het allemaal erg goed gedaan, velen van hen naast hun baan”.

De beste student van de opleiding was Ilse Dijkstra, zij slaagde met gemiddeld een 9. “Het was een leuke opleiding, goed te doen naast mijn werk”. En het is ook een opleiding waar je echt iets aan hebt, gaf ze aan. “Wat je leert is direct toepasbaar in de praktijk en andersom; vraagstukken uit de praktijk kan je ook inbrengen in de opleiding. En het was leuk om samen te werken met een groep mensen met ongeveer dezelfde leeftijd en werkgebied”. Ze zou de opleiding zeker aanbevelen aan haar collega’s: “Het is goed te combineren met je werk en heel praktijkgericht”.

Marijn Heeren volgde het eerste deel van de opleiding twee jaar geleden en nu het vervolg. Hij was erg te spreken over de verbetering van de opleiding en de nieuwe docenten. “Voorheen waren het meer hoorcolleges. Nu is het veel praktischer: opzetten en uitwerken. Daar leer je van!”.

Voorafgaand aan de diploma-uitreiking brachten de studenten een bezoekje aan The Green Village: een levend laboratorium op de TU Campus waar onderzoekers, studenten, bedrijven en bezoekers samen op zoek gaan naar nieuwe duurzame en innovatieve energieoplossingen. Een mooie afsluiting van het opleidingstraject.

Ben je benieuwd of de SKB-opleiding Bouwfysica ook iets voor jou is? Neem dan een kijkje op onze website. De volgende opleiding Bouwfysica start in maart 2018.

None
None

Deel deze pagina