“Een probabilistisch denkraam is essentieel”

De constructieve veiligheid van civiele constructies blijft een actueel thema. Het denken in risico’s wordt steeds belangrijker. Temeer omdat het belang voor de samenleving van betrouwbaar functionerende constructies toeneemt.  Niet alleen in de bouw, maar ook in de waterbouw en de geotechniek. Risicoanalyses worden bijvoorbeeld toegepast bij het ontwerp van gebouwen volgens de Eurocode, bij de toetsing van bruggen, sluizen en dijken en bij de beoordeling van de veiligheid van bouwwerken onder aardbevingsbelastingen.

“Probabilistisch denkraam essentieel”
Een complex thema waar onze experts je graag bij helpen tijdens de cursus Risicoanalyse in de civiele techniek. Cursusleider Raphaël Steenbergen van TNO: “Voor het nemen van beslissingen onder onzekerheid is een probabilistisch denkraam essentieel”. In deze cursus leer je de grondslagen van het ontwerpen en beoordelen van civiele constructies en hoe je zelf probabilistische berekeningen kunt maken voor je eigen vakgebied.

Veel kennis in een notendop
Eerdere deelnemers zijn zeer tevreden over de cursus en beoordelen deze met een 8,1. Een greep uit de reacties:

“Interessant, pittig bij verschillende wiskundige onderwerpen. Nuttig als andere kijk op het ontwerpen (of beoordeling) van civieltechnische constructies.”

“Zeer leerzaam, goede presentaties en goede combinatie met praktijk.”

“Veel informatie, uitstekende docenten.”

De cursus Risicoanalyse in de civiele techniek start op 17 juni aanstaande. Na twee basisdagen kun je kiezen voor een optionele verdiepende dag over droge of natte civiele techniek.

None

Deel deze pagina