“Een probabilistisch denkraam is essentieel”

ma 21 september 2020

De constructieve veiligheid van civiele constructies blijft een actueel thema, waarbij het denken in risico’s steeds belangrijker wordt. Niet alleen in de bouw, maar ook in de waterbouw en de geotechniek. Risicoanalyses worden toegepast bij het ontwerp van gebouwen volgens de Eurocode, bij de toetsing van bruggen, sluizen en dijken en bij de beoordeling van de veiligheid van bouwwerken onder aardbevingsbelastingen. Een probabilistisch denkraam is hierbij essentieel.
 

Probabilistisch ontwerpen eigen maken

Iemand die hier alles over weet is prof.dr.ir Raphaël Steenbergen van TNO MEC-Bouwlab: “Voor het nemen van beslissingen onder onzekerheid is een probabilistisch denkraam essentieel”. Samen met een aantal andere experts uit het vakgebied leert hij je tijdens de cursus Risicoanalyse in de civiele techniek de grondslagen van het ontwerpen en beoordelen van civiele constructies en hoe je zelf probabilistische berekeningen kunt maken voor je eigen vakgebied.

Veel kennis in een notendop

Eerdere deelnemers zijn enthousiast over de cursus en beoordelen deze met een 7,9. Een greep uit de reacties:

“Zeer goed. Theorie, praktijk en rekenvoorbeelden zijn goed geïntegreerd zodat de stof beheerst wordt en probabilistisch ontwerpen een vaardigheid wordt.”
Mark Spanenburg (BAM Advies & Engineering)

“Prima cursus. Goede inleiding in de probabilistiek.”
Simon Cox (HaskoningDHV Nederland BV)

“Leuke variatie in diepgang, achtergrond. Goede docenten, zeer deskundig. Meerwaarde voor in de praktijk.”
Cursist werkzaam bij een advies- en ingenieursbureau

Volg de cursus klassikaal of online

De cursus Risicoanalyse in de civiele techniek vindt dit najaar plaats op 11 en 19 november. De cursus is klasikaal te volgen conform de RIVM-richtlijnen, maar je kunt er ook voor kiezen om de cursus online te volgen.

None

Deel deze pagina