Diploma-uitreiking Grondmechanica en Funderingstechniek bij het KIVI

do 10 november 2022

Op 22 september was Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging van ingenieurs en techniekstudenten, voor het eerst het toneel voor de diploma-uitreiking van de opleiding Grondmechanica en Funderingstechniek (CGF). De in totaal 52 geslaagden cursisten van zowel de basisopleiding CGF-2 als de vervolgopleiding CGF-1 ontvingen hun diploma uit handen van KIVI-bestuurslid Ruud Steenbrink.

Na een korte presentatie van Robert Schippers (docent CGF-1) nam hij afscheid als docent. Ook werd er afscheid genomen van Erik de Bruine (PAOTM) genomen, hij heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij het Hoogheemraadschap van Delfland. De diploma-uitreiking was een feestelijke afsluiting van de opleiding, waarbij ook familie en vrienden van de deelnemers aanwezig waren en waar onderling met de docenten werd teruggeblikt op de intensieve en leuke tijd.

CGF-2 is de basisopleiding en CGF-1 is de vervolgopleiding, er zijn ook studenten die deze opleidingen na elkaar volgen, een mooi voorbeeld van de doorstroming tussen beide opleidingen. Beide opleidingen werden goed beoordeeld door de cursisten. Eef van der Plas (Dura Vermeer) volgde de opleiding CGF-2 en kijkt er positief op terug: “Veel goede uitleg en presentaties gekregen. Praktijk gericht waardoor het beter te begrijpen en interessanter is” aldus van der Plas. Maarten Dorland, van Witteveen+Bos volgde de opleiding CGF-1: “Een stevige opleiding die een goede en uitgebreide introductie is tot de geotechniek/geotechnisch ontwerpen.” Ook Koen Molenaar (Movares) kijkt tevreden terug op de opleiding: “ Een prettige opleiding waarbij de docenten passie hebben voor hun vakgebied.”

Geïnteresseerd in deelname aan een CGF-opleiding? Schrijf je in voor de basisopleiding CGF-2 of de vervolgopleiding CGF-1 die beiden in januari 2023 in Utrecht of Delft starten. De Leerlijn-CGF bestaat daarnaast ook uit twee verdiepende cursussen: Masterclass Grondgedrag (CGF-M, start mei 2023) en Ingenieursgeologie (CGF-G, start 9 mei 2023).

 

None

Deel deze pagina