“De wereld verbeteren begint bij jezelf”

do 12 mei 2022

Deze woorden sprak Leonie van der Steen van Squarewise tijdens de negende NVBV Kennisdag “Bouwfysica na 1,5°C stijging”, georganiseerd op donderdag 9 juni bij de Avans Hogeschool in Den Bosch. Deze kennisdag stond in het teken van de impact van de klimaatcrisis en de noodzaak en urgentie voor de bouwfysicus om nú te veranderen en te verduurzamen zodat we onze leefomgeving veilig en gezond kunnen houden.

Vele sprekers inspireerden de deelnemers hoe zij kunnen bijdragen aan de duurzame uitdaging. Claudia Bouwens van Neprom vertelde meer over haar platform KAN en hoe je klimaatadaptief kunt bouwen met de natuur en om kunt gaan met wateroverlast, hittestress, biodiversiteit en natuurwaarde bij nieuwbouwprojecten. Zoals eerder aangegeven spoorde Leonie van der Steen iedereen aan om zelf de eerste stap te zetten om impact te kunnen maken in verduurzaming. Radicale veranderingen vragen namelijk om radicaal ander gedrag.

Daarna volgden diverse parallelsessies voor verdere verdieping op het vlak van klimaatvraagstukken, duurzaamheid en bouwfysica. Tijdens de kennisdag werd ook de Kees van der Linden prijs uitgereikt. Deze ging dit jaar naar Marc Tavenier voor zijn artikel over de effecten van stedelijke omgevingen in PV-simulaties.

Welke stap ga jij zetten om impact te maken?

PAOTM helpt je graag bij je duurzame ambities met een rijk trainingsaanbod. Kies bijvoorbeeld voor de Opleiding Bouwfysica, Opleiding Milieugeluid of de cursus Circuliar bouwen. Graag even sparren welke training bij je past? Neem contact op met Marloes Nieuwenhuis via  m.nieuwenhuis@paotm.nl of  06 39 84 75 67.

 

None

Deel deze pagina