Afscheid cursusleider Jarit de Gijt

wo 25 mei 2022

Op donderdag 19 mei hebben wij met een gezellig diner op de markt in Delft afscheid genomen van onze cursusleider Jarit de Gijt. Samen met zijn vrouw Charlotte en een select gezelschap cursusleiders bij PAOTM hebben we teruggekeken op 18 jaar waterbouwkundige cursussen. Programmadirecteur Erik de Bruine: "Jarit was een cursusleider zoals we die graag hebben. Een absolute autoriteit, maar voor de cursist altijd aanspreekbaar voor vragen en discussie. En als er te weinig discussie was dan zorgde hij daar zelf wel voor door scherpe vragen te stellen aan de groep en ze soms een beetje te provoceren." 

Jarit heeft een grote staat van dienst op het gebied van kades en kadeconstructies, getuige ook zijn promotie in 2010 over "a history of quay walls". Vanuit zijn werk bij de TU Delft, Ingenieursbureau Gemeentewerken Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam heeft hij diverse cursussen opgezet en gedoceerd. Hij begon in 2002 met de cursus Kademuren en heeft in de jaren daarna ook de cursussen Binnenstedelijke Kademuren, Heien en trillen van damwanden en funderingspalen, Dolphins en Jetties en Oeverconstructies gegeven. In totaal hebben 738 cursisten les gekregen van hem in 30 verschillende cursusuitvoeringen.

Jarit was geregeld te vinden op het kantoor van PAOTM. "Ik heb met heel veel plezier samengewerkt met de mensen van PAOTM en wil vooral de cursuscoördinator Nataly Lie-Kwie bedanken voor de warme ontvangsten in Delft en het mij scherp houden als ik iets dreigde te vergeten. Ik ben blij dat mijn cursussen ook in de toekomst in goede handen zijn."  

Voor zijn jarenlange inzet als cursusleider en ambassadeur van PAOTM heeft Jarit de Gijt het PAOTM ere-beeldje ontvangen waarin een uil en een boek op kunstige wijze zijn afgebeeld.   

None

Deel deze pagina