25% meer investeringen in de chemie

di 19 juni 2018

Bedrijven in de industrie verwachten dit jaar bijna 25 procent meer te investeren dan afgelopen jaar, vooral in de aardolie- en chemiebranche. Vorig jaar kwam de verwachting nog op 16 procent meer investeringen uit, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

VNCI, de branchevereniging van de chemische industrie in Nederland, pleit voor investeringen in de sector. Grootschalige demoprojecten, pilotplants en nieuwe fabrieken zijn noodzakelijk om duurzame productietechnieken op te schalen, in de markt te zetten en om banen in Nederland te creëren. Eind maart onderschreef VNCI dit al met haar brief aan informateur Edith Schippers over een nationale investeringsbank.
Ook tijdens het VNCI 100 jaar Jubileumevent op 25 juni aanstaande, is er volop aandacht voor innovaties in de branche in de toekomst, onder andere op het gebied van klimaatoplossingen en digitalisering.  Zijne Majesteit de Koning zal tijdens het interactieve middagprogramma aanwezig zijn en spreken met een aantal vertegenwoordigers uit de chemische industrie.

PAOTM staat achter de missie van VNCI en draagt graag bij aan de ontwikkeling van technisch professionals in de chemie. Wil jij ook investeren en je persoonlijke kennisniveau vergroten? In onze programmareeks ‘de basis van Chemical engineering’ doe je brede kennis op van het werkveld chemische technologie. Kies zelf je cursus(sen): fysische transportverschijnselen, mengen en roeren, reactorkunde en unit operations.
Of kijk eens naar onze andere cursussen op het gebied van chemie en veiligheid

None

Deel deze pagina