22 nieuwe gediplomeerde bouwfysica experts

ma 8 juli 2019

De advies- en onderzoekswereld zijn weer 22 bouwfysica experts rijker. Op donderdag 20 juni overhandigde studieleider Twan Vervoort met trots de diploma’s aan de geslaagden voor de post-hbo-opleiding Bouwfysica. Een welverdiend resultaat na ruim een jaar hard werken, afgewisseld met diverse excursies naar onder andere het brandlab in Bleiswijk (Efectis), de windtunnel in Mook (Peutz), het centrum voor licht in Malle (ETAP) en een bezoek aan de aula van de TU Delft als slotproject.

Beste student: “Opleiding Bouwfysica is een aanrader”

Dit jaar was Martijn Pestman van ABT Wassenaar de beste student van de opleiding. Hij behaalde gemiddeld een 8,4 met zelfs een 10 voor het onderdeel Geluid 2. Een prachtig resultaat. Na afloop vroegen wij hem hoe hij de opleiding heeft ervaren:

“Ten eerste heb ik de opleiding bouwfysica met veel plezier gevolgd. Je leert nieuwe contacten uit het werkveld kennen op een leuke en informele manier. Het op deze manier delen van kennis en ervaringen met medestudenten is een leuke toevoeging. Naast de benodigde theoretische kennis is de opleiding zeer praktijkgericht. Er zijn tevens duidelijke readers beschikbaar voor de benodigde achtergrondinformatie. De docenten hebben een brede bouwfysische kennis en weten ook wat er in de praktijk speelt. Hierdoor is de opgedane kennis direct toepasbaar binnen mijn dagelijkse werkzaamheden bij abtWassenaar te Haren (GN). Het leuke aan de opleiding is ook dat de lessen worden afgewisseld met verschillende excursies. Voor iedereen die te maken heeft met het vakgebied bouwfysica zou ik de opleiding zeker aanraden.”

Rondleiding door duurzame proeftuin
Voordat de diploma-uitreiking startte kregen de deelnemers eerst een rondleiding over terrein van The Green Village in Delft – een proeftuin voor duurzame innovaties – met uitleg over een experiment van Office Vitae.

Word ook een bouwfysica expert
In september start de nieuwe SKB-opleiding Bouwfysica. Wil jij ook meer kennis van de bouwfysische theorie, de toepassing in de praktijk van advisering en de onderzoeks- en bepalingsmethodieken? Schrijf je dan in. De opleiding start vanaf 19 september.

None

Deel deze pagina