20 nieuwe geluidsadviseurs klaargestoomd voor het vak

do 15 februari 2018

Afgelopen donderdag 15 februari was de feestelijke diploma-uitreiking van de SKB-opleiding Milieugeluid. Twintig geluidsadviseurs zijn gedurende het afgelopen jaar volledig klaargestoomd voor het vak. De een startte de opleiding met nul ervaring als een spoedcursus, de ander was al langer werkzaam binnen het vakgebied en wilde zich juist verder ontwikkelen. Maar voor een ieder was het een leerzame, interessante en vooral praktische opleiding.

"Spoedcursus akoestiek"
De beste student van deze lichting was Rosan Nusselder, werkzaam bij adviesbureau M+P Raadgevende adviseurs. Zij behaalde gemiddeld een 9 en sloot de module ‘Installaties en trillingen’ zelfs af met een 10. En dat terwijl ze aan het begin van de opleiding nog praktisch niks wist van geluid: “Het was voor mij echt een spoedcursus akoestiek en trouwens ook een voorwaarde tijdens mijn sollicitatie”. De beta-kant van de opleiding ging haar makkelijk af, de wetgeving was daarentegen een stuk lastiger, maar daarin heeft ze juist veel geleerd: “Vooral wat zo’n wettekst nou zegt, hoe je deze moet interpreteren en hoe de verschillende wetten en regels zich onderling verhouden.” Toch heeft ze ook wat tips voor de opleider: “In het vervolg zou ik meer interactie toevoegen aan de les, dan wordt je pas echt aan het denken gezet.” De nieuwe opleiding bevat daarom ook een thuisopdracht en een eindproject presentatie. Al met al blikt ze terug op een leerzaam lespakket en ook niet onbelangrijk: op een leuke studietijd.

Reële berekeningen Lelystad Airport
Wim Soede, studieleider van de opleiding Milieugeluid, kijkt terug op een succesvolle leergang en illustreerde dat aan de hand van een mooi voorbeeld. Twee studenten hadden namelijk gewerkt aan een opdracht gewerkt over Lelystad Airport. Een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Maar dankzij hetgeen zij geleerd hadden tijdens de opleiding, konden zij reële berekeningen maken en aantonen wat het effect is van de opening van Lelystad Airport op de omgeving en het welzijn van de mens.

Wil je binnenkort ook aan de slag als geluidadviseur of je kennis verbreden op het gebied van akoestiek? En een gecertificeerd diploma halen? De volgende opleiding Milieugeluid start op donderdag 8 maart aanstaande, we zoeken nog enkele deelnemers zodat de opleiding door kan gaan. Meer informatie en aanmelden.

None
None

Deel deze pagina