Cursus

Parametrisch ontwerpen en Digital Twins voor de bouw

Parametrisch ontwerpen voor gevorderden

Je bent begonnen met parametrisch ontwerpen en hebt wellicht al projecten geprobeerd met Grasshopper of Dynamo. Wat is nu de volgende stap? Programmeren? Scripten? Kunnen wij leren optimaliseren? Automatiseren? Of misschien wel configuratoren of Digital Twins gebruiken?

In deze cursus voor gevorderden wordt parametrisch ontwerp verder onder de loep genomen en krijg je de handvatten voor gevorderd gebruik gericht op constructies: automatiseren via scripting en programmeren, optimalisatie, configuratoren en Digital Twin platformen.

Cursusleider Jeroen Coenders is meer dan 15 jaar betrokken bij de ontwikkeling van verschillende parametrische applicaties en bouwt met zijn bedrijf een innovatief volgend generatie parametrisch Digital Twin platform genaamd Packhunt.io. Hij neemt je mee in de wereld van geavanceerd gebruik van parametrisch ontwerp.

Parametrisch ontwerpen voor gevorderden

Aan de orde komen:

 • Introductie geavanceerde concepten in parametrisch ontwerpen
 • Het gebruik van scripting en programmeren in parametrische ontwerpomgevingen
 • Geavanceerde plug-ins en tools voor BIM, simulatie en analyse in parametrisch ontwerp
 • Introductie optimalisatie in parametrisch ontwerp
 • Introductie Digital Twins en automatisering
 • Toepassing van parametrisch ontwerp in jouw organisatie en processen
 • Met hands-on oefening in parametrische software breng je praktische kennis terug naar jouw organisatie

Doelgroep

Bezit je basiskennis in parametrisch ontwerpen, bij voorkeur nadat een beginnerscursus op het gebied van parametrisch ontwerp is gevolgd, ontwikkel je verder in deze cursus. Beginnerskennis van Dynamo en/of Grasshopper is gewenst.

Is parametrisch ontwerpen nog vrij nieuw voor je? Volg dan eerst de beginnerscursus Parametrisch ontwerpen voor de bouw.

Benodigd:

Deelnemers ontvangen voor aanvang van de cursus instructies om software te installeren voor de hands-on workshop. Hiervoor is een eigen laptop benodigd.

"Digitalisering gaat de beroepen in de bouw flink veranderen en we moeten ons hierop voorbereiden. Er zullen rollen verdwijnen en nieuwe rollen ontstaan." Jeroen Coenders http://www.white-lioness.com

Deel deze pagina

 • Informatie
  Cursusleider(s): Dhr. Dr.ir. J.L. Coenders (White Lioness technologies)
  Cursusdata: 07-02-2019
  Locatie: Delft
  Prijs: € 585,00 excl. btw
  In samenwerking met: White Lioness technologies