Tijdens deze opleiding leer je zelfstandig bouwputten en funderingen te ontwerpen en je verwerft gedegen theoretische kennis en ontwerpvaardigheid in de grondmechanica en funderingstechniek.
Deze opleiding gaat diep in op een breed scala aan onderwerpen in de grondmechanica en funderingstechniek en is een vervolg op de CGF-2 cursus. De opleiding staat onder auspiciën van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging van ingenieurs en techniekstudenten.
In CGF-1 leer je zelfstandig bouwputten en funderingen te ontwerpen en je verwerft gedegen theoretische kennis en ontwerpvaardigheid in de grondmechanica en funderingstechniek. Je rondt de opleiding af met een centraal examen.
De basisopleiding Grondmechanica en Funderingstechniek (CGF-2) alsook de vervolgopleiding (CGF-1) worden beschouwd als dé standaard binnen het geotechnische werkveld en worden als zodanig hoog gewaardeerd binnen Nederland. Veel bedrijven in de civiele techniek stimuleren daarom hun medewerkers om deel te nemen aan deze cursus.
Tijdens deze boeiende praktijkopleiding komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:
Je hebt een vooropleiding op academisch niveau, hbo-niveau (civiele techniek), of mbo-niveau aangevuld met de Basisopleiding Grondmechanica en Funderingstechniek (CGF-2). Hierdoor ben je in ieder geval bekend met termen als sondering, samendrukkingsproef, korrelspanning en momentenlijn. Het berekenen van krachten en spanningen in geotechnische constructies zie je als een uitdaging.
In samenwerking met KIVI (Koninklijk Instituut van Ingenieurs).
Let er bij het inschrijven op dat je de opleiding met de juiste locatie en startdatum kiest.
Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare data en locaties. Je kunt direct inschrijven door op de button ‘Inschrijven’ te klikken.
Heb je vooraf een offerte nodig voor jouw cursusaanvraag? Vraag deze hier eenvoudig aan.
Offerte aanvragenZijn er meerdere medewerkers geïnteresseerd in dezelfde cursus, wil je met het hele team kennis verrijken of de eigen praktijk centraal stellen? Dan kan een incompany cursus interessant zijn. We denken graag met je mee over de mogelijkheden. PAOTM heeft ruime ervaring in het organiseren van incompany cursus in veel technische velden voor een breed scala aan bedrijven. Je kunt ervoor kiezen een bestaande cursus incompany te laten organiseren voor meerdere medewerkers. Heb je echter een specifiek organisatie- of afdelingsvraagstuk, dan kunnen we ook een unieke cursus samenstellen. Voor elk maatwerkverzoek gaan we in ons netwerk bij universiteiten, kennisinstituten en het bedrijfsleven op zoek naar de juiste docenten die jullie team van de gewenste kennis kunnen voorzien. Aan de hand van jullie opleidingsvraag, leerbehoeften en organisatiedoelen stellen we vervolgens een cursus samen.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met één van onze programmamanagers of vul het formulier hieronder in. We doen je graag een passend aanbod.
"*" geeft vereiste velden aan
Wil je graag een compleet overzicht van al onze cursussen en opleidingen? Download dan de digitale studiegids!
Schrijf je in voor de interesselijst. We informeren je zodra een nieuwe datum is gepland.
In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!
In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.