In deze cursus komen alle aspecten van zware machines in relatie tot belastingen en geotechnische stabiliteit aan bod.
Deze tweedaagse cursus richt zich op het hele spectrum van zware machines in relatie tot belastingen en geotechnische draagkracht. In het bijzonder komen funderingsmachines aan bod en hijskranen, waaronder ook kranen die nodig zijn bij de bouw van windturbines.
Moderne funderingsmachines zijn vaak zeer hoog ten opzichte van de grootte van het bouwterrein, zeker bij binnenstedelijke projecten. Als zo’n machine omvalt (en dat gebeurt nog te vaak!), komt zij al snel buiten de bouwplaats in de openbare ruimte terecht met aanzienlijk risico van persoonlijk letsel.
Het draagvermogen van het bouwterrein en het ontwerp van opstelplaatsen voor zware en hoge kranen vraagt ook deskundigheid in alle fasen van het ontwerp- en bouwproces om te komen tot een zorgvuldig, veilig en economisch verantwoord ontwerp. Daarbij speelt een groot aantal locatiespecifieke factoren een rol, zoals het kraantype, de belastingen, de omgeving en de (veelal slappe) ondergrond. Ook het op juiste wijze verwerken van de potentiële risico’s gerelateerd aan de hijswerkzaamheden vraagt specifieke aandacht.
In de cursus komen aan bod:
Op dag 1 komen de algemene onderwerpen aan de orde. Deze dag is bedoeld voor o.a. werkvoorbereiders, uitvoerders, projectleiders en geotechnici. Dag 2 is vooral bedoeld om de opgedane kennis toe te passen op een 2-tal cases. Deze dag is bedoeld voor ontwerpers van de bouwplaats; kennis van de geotechniek, bijvoorbeeld, CGF1, WO en MSc van de geotechniek en civiel, is een vereiste
Deze nieuwe cursus is een samenvoeging van twee eerder gegeven cursussen: “Kraanopstelplaatsen bij de bouw van windturbines” en “Begaanbaarheid van bouwterreinen”. Hoewel beide cursussen zich richten op een iets ander toepassingsgebied, bleek er in beide overeenkomende onderwerpen. Het rapport “Begaanbaarheid van bouwterreinen” is optioneel bij de cursus bij te bestellen; het rapport “Kraanopstelplaatsen bij de bouw van windturbines” is gratis te downloaden bij STOWA.
Dag 1: werkvoorbereiders, uitvoerders, projectleiders en geotechnici.
Dag 2: ontwerpers van de bouwplaats; kennis van de geotechniek, bijvoorbeeld, CGF1, WO en MSc van de geotechniek en civiel, is een vereiste.
Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare data en locaties. Je kunt direct inschrijven door op de button ‘Inschrijven’ te klikken.
Heb je vooraf een offerte nodig voor jouw cursusaanvraag? Vraag deze hier eenvoudig aan.
Offerte aanvragenZijn er meerdere medewerkers geïnteresseerd in dezelfde cursus, wil je met het hele team kennis verrijken of de eigen praktijk centraal stellen? Dan kan een incompany cursus interessant zijn. We denken graag met je mee over de mogelijkheden. PAOTM heeft ruime ervaring in het organiseren van incompany cursus in veel technische velden voor een breed scala aan bedrijven. Je kunt ervoor kiezen een bestaande cursus incompany te laten organiseren voor meerdere medewerkers. Heb je echter een specifiek organisatie- of afdelingsvraagstuk, dan kunnen we ook een unieke cursus samenstellen. Voor elk maatwerkverzoek gaan we in ons netwerk bij universiteiten, kennisinstituten en het bedrijfsleven op zoek naar de juiste docenten die jullie team van de gewenste kennis kunnen voorzien. Aan de hand van jullie opleidingsvraag, leerbehoeften en organisatiedoelen stellen we vervolgens een cursus samen.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met één van onze programmamanagers of vul het formulier hieronder in. We doen je graag een passend aanbod.
"*" geeft vereiste velden aan
Wil je graag een compleet overzicht van al onze cursussen en opleidingen? Download dan de digitale studiegids!
Schrijf je in voor de interesselijst. We informeren je zodra een nieuwe datum is gepland.
In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!
In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.