Data-analyse en programmeren

“Bij PAOTM vond ik diepgang op het gebied van data en het conceptuele inzicht dat ik zocht.”

Mateen Asad, senior business consultant bij BearingPoint, volgde de PAOTM-cursus Practical data Science, aangevuld met een maatwerkprogramma over time series analysis.

Mateen heeft ruime ervaring in digitale transformatie, data engineering en operatie van het elektriciteitsnet. Zijn missie is om bedrijven in de wereld van elektro en energie te helpen hun visie op slimme netwerken te verwezenlijken en hun assetmanagement en systeemactiviteiten te optimaliseren. Hij doet dit bij BearingPoint, een multinationaal management- en technologieadviesbureau met hoofdkantoor in Amsterdam, opererend in 43 landen. Zij leveren oplossingen voor bedrijven, overheid en NGO’s op het gebied van consulting, products en capital.

We spraken Mateen over zijn inzichten en ervaringen over de cursus die hij volgde bij PAOTM en hoe het hem heeft geholpen in zijn professionele carrière.

Wat doe je in je huidige functie?
Ik ben senior business consultant bij BearingPoint, gespecialiseerd in data en analytics. Mijn taak is om data te vertalen naar managementinformatie zodat strategische doelen beter gehaald kunnen worden. Ik adviseer het management en integreer technologie om hun strategieën te ondersteunen.

Hoe ben je bij PAOTM terechtgekomen?
Ik kwam bij PAOTM terecht omdat ik specifieke kennis zocht over time series analysis. Dat heb ik gedaan door op internet te zoeken en kwam zo onder andere bij PAOTM terecht. Op basis van de cursusomschrijving had ik het idee bij jullie te vinden wat ik zocht. In eerste instantie schreef ik me in voor een cursus die uiteindelijk niet doorging omdat er te weinig deelnemers waren. Maar na overleg met PAOTM werd er een alternatief georganiseerd, waarbij de docent ook extra tijd nam om dieper in te gaan op mijn vragen.

Wat sprak je aan in de cursus van PAOTM?
De samenwerking met universiteiten en de diepgaande technische benadering van PAOTM spraken mij aan. Ik wilde geen oppervlakkige managementsamenvatting, maar een grondige technische behandeling van de onderwerpen. Bij PAOTM vond ik die diepgang en het conceptuele inzicht dat ik zocht.

Had je een specifieke kennisbehoefte?
Mijn interesse in de cursus ontstond door mijn werk waarin ik de noodzaak van time series analysis ontdekte, vooral binnen sectoren zoals banking en financiële dienstverlening. Ik wilde mijn kennis verdiepen omdat ik zag dat het breed toepasbaar is en meer vraagt dan een simpele kijk op data.

Wat vond je van de cursusopzet en inhoud?
Ik had vooraf niet veel verwachtingen omdat het onderwerp nieuw voor mij was, maar ik was blij met de technische diepgang. De cursus was goed gestructureerd en behandelde onderwerpen die ik nog niet eerder had gezien. Dit hielp mij om een beter begrip te krijgen van data science in de praktijk. Ik heb zelf met de software gewerkt tijdens de cursus en kon volop oefenen. En ook de interactie met de andere deelnemers was positief en hielp om goed begrip te krijgen van de verschillende onderwerpen.

Hoe heb je de cursusleiding ervaren?
De cursusleiding was uitstekend. De opbouw van de cursus begon met de basisprincipes van statistiek en ging daarna dieper in op data science. Dit gaf een goed inzicht in hoe de klassieke statistiek overgaat in moderne data science. De docent zorgde ervoor dat de samenhang tussen de onderwerpen duidelijk werd. Ik heb veel geleerd in korte tijd.

Kun je iets concreets noemen dat je geleerd hebt en nu toepast in je werk?
Een belangrijke les was dat statistiek nog steeds relevant is in de context van data science. In mijn werk gebruik ik nu regelmatig machine learning technieken, en de cursus heeft me geholpen om een basis te leggen in time series analysis, iets waar ik verder in wil groeien.

Zou je de cursus aanbevelen aan collega’s?
Zeker, ik heb al een collega aangeraden om de cursus bij PAOTM te volgen. PAOTM heeft ook heel goed geluisterd naar mijn behoefte en daarom is het volgen van een cursus bij jullie heel waardevol.

De diepgang en de technische benadering maken het een waardevolle cursus voor iedereen die zich wil specialiseren in data science en time series.

Benieuwd naar de cursussen op het gebied van data?
Heeft het verhaal van Mateen jou geïnspireerd? Wanneer je op zoek bent naar de nieuwste theoretische kennis gecombineerd met directe toepasbaarheid in de praktijk, voor jezelf of voor je team, volg dan ook een cursus op het gebied van data-analyse onder leiding van specialist Koo Rijpkema (TU/E). Je vindt het complete cursusaanbod op het gebied van data op onze pagina data-analyse en programmeren of bekijk de cursussen hieronder.

 

Waarom PAOTM

  • De nieuwste postacademische kennis en kunde
  • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
  • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
  • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Programmamanager

Cursusleider

Data-analyse en programmeren

dr. Koo Rijpkema

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

“Lesgeven staat voor mij voor het delen van kennis en passie, mensen inspireren en fascineren door de toepassing van statistiek.”

Gerelateerde cursussen