Transients in power systems

€ 1.725 excl. btw
16 colleges
Mastercollegeserie
Engels

Tijdens deze cursus leer je componenten van stroomsystemen te modelleren voor transiënten analyses door middel van samengevoegde elementen.

Snelle verschijnselen veroorzaakt door schakelacties en atmosferische ontladingen

Deze cursus behandelt de snelle verschijnselen in energiesystemen veroorzaakt door schakelacties en atmosferische ontladingen. Enkele van de behandelde onderwerpen zijn stroomonderbrekers, interactie tussen boogcircuits, kortelijnfouten, onderbreking van kleine inductieve capacitieve stromen, lopende golven, atmosferische ontladingen, simulatie van transiënten en het testen van stroomonderbrekers.

Het onderwerp gaat over power system transients. Het is opgedeeld in een aantal secties waarvan het doel is om de studenten kennis te laten maken met de basisconcepten van schakeltransients en transientanalyse, evenals lopende golffenomenen. Het onderwerp behandelt ook de huidige onderbrekingsverschijnselen en stroomonderbrekers, evenals het testen van stroomonderbrekers en isolatiecoördinatie. Als aanvulling op dit project wordt aanvullend materiaal over de selectie van Ferroresonantie en overspanningsafleiders bestudeerd. Alle resultaten worden gevalideerd door computersimulaties in het Electromagnetic Transient Program (EMTP), dat wordt gebruikt als een hulpmiddel voor gedetailleerde analyse van verschillende gevallen, zoals het schakelen van kleine inductieve en capacitieve stromen, boogonderbreking, thermische en diëlektrische doorslag van de stroomonderbrekers, lopende golfverschijnselen . Elk hoofdstuk wordt ook ondersteund door verschillende vereenvoudigde voorbeelden (die op het bord kunnen worden opgelost)

Na het volgen van deze cursus:

  • ben je in staat componenten van energiesystemen te modelleren voor transiënte analyse door middel van samengevoegde elementen;
  • kun je het huidige onderbrekingsproces begrijpen;
  • heb je inzicht gekregen in het testen van schakelapparatuur in het High Power Lab.

Hierbij speelt de toepassing van symmetrische componenten op systeemfouten een belangrijke rol. De invloed van een blikseminslag op het energiesysteem. Speciale schakelacties en de oorsprong van TRV’s zullen ook worden begrepen. Er worden verschillende oplossingen voor bliksembeveiliging geleerd en hoe bliksem zich in de richting van lijnen voortplant, wordt ook besproken.

Deze masterlezingenreeks is toegankelijk voor deelnemers PAO Techniek en Management. Ook reguliere studenten van de TU zullen de collegereeks bijwonen. De lezingen worden in het Engels gegeven. Online deelname is mogelijk. 

In samenwerking met TU Delft.

Cursusleider

prof. dr. Marjan Popov

TU Delft Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)

PAOTM wordt gemiddeld beoordeeld met een

8,3

Programmamanager

Waarom PAOTM

  • De nieuwste postacademische kennis en kunde
  • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
  • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
  • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Veelgestelde vragen

Eerstvolgende data

Transients in power systems

Startdatum: 11 februari 2025
Locatie: Delft
Prijs: € 1.725 excl. btw
Inschrijven

Staat je gewenste datum er niet tussen?

Schrijf je in voor de interesselijst. We informeren je zodra een nieuwe datum is gepland.

Inschrijven interesselijst

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.