Dynamic control of power conversion in renewable energy systems

€ 1.850 excl. btw
1 college
Mastercollegeserie
Engels

Deze lezingen bieden een systematisch onderzoek naar de controle van energieconversie in het hernieuwbare energiesysteem.

Van theorie naar praktijk

Moderne elektriciteitsnetwerken ondergaan aanzienlijke veranderingen in de infrastructuur, omdat door vermogenselektronica gedomineerde energieconversiesystemen steeds vaker worden gebruikt in combinatie met duurzame energiesystemen. Vergeleken met elektrische machines is een radicale verandering bij vermogenselektronica-omzetters het ontbreken van fysieke elektromechanische wetten, en hun dynamiek is meer afhankelijk van het besturingssysteem, wat leidt tot groeiende dynamische problemen en nieuwe uitdagingen met zich meebrengt voor de stabiliteit en betrouwbaarheid van elektriciteitsnetten.

Deze cursus zal een systematische studie bieden over de controle van energieconversie in het hernieuwbare energiesysteem, waardoor het fundamentele mechanisme van verschillende dynamische problemen kan worden onthuld met fysieke inzichten en de impact van controleparameters kan worden gekwantificeerd.

Modellering, analyse, ontwerp

Het algemene doel van de keuzemastercursus is niet alleen om de studenten uit te rusten met de essentiële kennis om de dynamische problemen in door vermogenselektronica gedomineerde elektriciteitsnetwerken aan te pakken, maar ook om hun onafhankelijkheid en creatieve probleemoplossende vaardigheden te bevorderen om de problemen aan te kunnen pakken. echte industriële uitdagingen. Concreet kunnen de leerdoelen worden onderverdeeld in drie aspecten:

  • Modellering: in staat zijn om kleinsignaalmodellen van vermogenselektronica-omzetters te ontwikkelen met nauwe correlaties met tijddomeinsimulaties
  • Analyse: In staat zijn de grondoorzaken van de verschillende instabiliteitsverschijnselen van vermogenselektronica-omzetters en hun systemen te identificeren
  • Ontwerp: In staat zijn om controllers in de vermogenselektronica-converters te ontwerpen om aan de gegeven dynamische specificaties te voldoen.

De cursus wordt gegeven met interactieve lezingen, workshops en een miniproject met de nadruk op uitdagings-/probleemgebaseerde leerprocessen. De miniprojecten zijn taken waarbij gebruik wordt gemaakt van gegevens uit het echte veld, waarvoor studenten modellen zullen opzetten in PLECS-software (er wordt een gratis licentie verstrekt) en een flexibel experimenteel platform om de problemen te regenereren en op te lossen met behulp van aangeleerde analytische vaardigheden.

Bedoeld voor

De cursus heeft tot doel goede elektrotechnici te bevorderen die werkzaam zijn in de duurzame energie-industrie, inclusief de fabrikanten van apparatuur, ontwikkelaars en adviseurs van duurzame energiesystemen, en de systeembeheerders.

Deze master college serie is toegankelijk voor deelnemers van PAO Techniek en Management. Ook reguliere studenten van de TU/e ​​zullen de collegereeks bijwonen. De lezingen worden in het Engels gegeven.
Vereiste voorkennis: klassieke feedbackcontroletheorie en grondbeginselen van vermogenselektronica.

In samenwerking met TU/e.

Cursusleider

dr. Dongsheng Yang

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) Faculteit Electrical Engineering

PAOTM wordt gemiddeld beoordeeld met een

8,3

Programmamanager

Waarom PAOTM

  • De nieuwste postacademische kennis en kunde
  • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
  • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
  • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Veelgestelde vragen

Geen startdatum bekend

Er is nog geen startdatum bekend. Geen zorgen, je kunt je nu inschrijven op onze interesselijst. We informeren je direct zodra er een nieuwe datum is gepland.

Inschrijven interesselijst

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.