Tijdens deze cursus leer je vermogenselektronische omzetters te ontwerpen via analysemethoden en bedrijfstoepassingen.
Het doel van deze cursus is om de nodige kennis te introduceren voor een meer geavanceerde analyse van vermogenselektronische componenten en systemen. De student leert hoe zij/hij het ideale gedrag kan kwantificeren, en hoe zij/hij kan omgaan met representatieve schakelende circuits door middel van handmatige berekeningen en computersimulaties. Verder worden in hoorcolleges, oefeningen en laboratoriumexperimenten de belangrijkste onderwerpen van de vermogenselektronica besproken en geïllustreerd. U maakt kennis met enkele fundamentele eigenschappen van de meest gebruikte componenten, en leert hoe deze samenwerken om een vermogensomzetter te realiseren. Daarnaast is er aandacht voor het bepalen van schakelverliezen, van EMI-aspecten van snel-schakelende circuits, thermische overwegingen, en worden een aantal meer geavanceerde omzettertypes zoals Dual Active Bridge, Serie-Resonante omzetters, en multi-level circuits geïntroduceerd.
Inhoud
Vermogenselektronische omzetters zijn essentiële bouwstenen voor een breed scala aan toepassingen, zoals bijvoorbeeld voedingen voor telefoons, laptops en datacenters, motoraandrijvingen met variabele snelheid, interfaces voor hernieuwbare energiebronnen zoals zon en wind, laadstations voor elektrische voertuigen, en hoogspannings-DC-transmissielijnen. Door middel van methodische analyse leren studenten hoe ze converters kunnen doorgronden en ontwerpen. In veel gevallen worden industriële toepassingen gebruikt als basis voor de toelichting. De volgende onderwerpen komen aan bod:
De cursus omvat 15 hoorcolleges (2 uur), 7 instructiesessies (2 uur), en 4 laboratoriumoefeningen (4 uur). Voor de instructies en laboratoria is voorbereiding (huiswerk) nodig.
Deze mastercollegeserie is toegankelijk voor deelnemers PAO Techniek en Management. Ook reguliere studenten van de TU’s zullen de collegereeks bijwonen.
Voor een succesvolle deelname is voorkennis van vermogenselektronica op BSc-niveau wenselijk.
De lezingen worden in het Engels gegeven.
In samenwerking met TU/e.
Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare data en locaties. Je kunt direct inschrijven door op de button ‘Inschrijven’ te klikken.
Zijn er meerdere medewerkers geïnteresseerd in dezelfde cursus, wil je met het hele team kennis verrijken of de eigen praktijk centraal stellen? Dan kan een incompany cursus interessant zijn. We denken graag met je mee over de mogelijkheden. PAOTM heeft ruime ervaring in het organiseren van incompany cursus in veel technische velden voor een breed scala aan bedrijven. Je kunt ervoor kiezen een bestaande cursus incompany te laten organiseren voor meerdere medewerkers. Heb je echter een specifiek organisatie- of afdelingsvraagstuk, dan kunnen we ook een unieke cursus samenstellen. Voor elk maatwerkverzoek gaan we in ons netwerk bij universiteiten, kennisinstituten en het bedrijfsleven op zoek naar de juiste docenten die jullie team van de gewenste kennis kunnen voorzien. Aan de hand van jullie opleidingsvraag, leerbehoeften en organisatiedoelen stellen we vervolgens een cursus samen.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met één van onze programmamanagers of vul het formulier hieronder in. We doen je graag een passend aanbod.
"*" geeft vereiste velden aan
Wil je graag een compleet overzicht van al onze cursussen en opleidingen? Download dan de digitale studiegids!
Er is nog geen startdatum bekend. Geen zorgen, je kunt je nu inschrijven op onze interesselijst. We informeren je direct zodra er een nieuwe datum is gepland.
In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!
In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.