Machine Dynamica

€ 1.550 excl. btw
3 dagen
Cursus
Op verzoek in het Engels

Tijdens deze cursus wordt er een systematische aanpakt gepresenteerd waarmee de machinekinematica en machinedynamica kan worden beschreven. Verdiep je in de theoretische achtergrond van machinedynamica.

Aan de slag met machinedynamica

De dynamische analyse van complexe machines is vaak nodig om de beweging van de machine en de daarmee gepaard gaande krachten te bepalen. Dit is belangrijk voor het goed kunnen uitvoeren van sterkte-analyses en het bepalen van de benodigde aandrijfkrachten, waarmee verbeteringen in het mechanische machineontwerp zouden kunnen worden doorgevoerd.

Tijdens deze cursus wordt er een systematische aanpakt gepresenteerd waarmee de machinekinmatica en machinedynamica kan worden beschreven. Hiervoor worden kinematische randvoorwaarden geformuleerd in een handig gekozen set van coördinaten. Vervolgens kunnen de bewegingsvergelijkingen van het system worden afgeleid. De gekozen methode garandeert dat de oplossing van de bewegingsvergelijkingen zal voldoen aan de kinematische randvoorwaarden.

Er wordt uitgebreid uitgelegd in welke situaties handberekeningen kunnen worden gemaakt om relaties te vinden tussen snelheden en versnellingen van verschillende machineonderdelen. Daarnaast wordt ook duidelijk in welke gevallen numerieke technieken noodzakelijk zijn om de machinedynamica van meer complexe systemen met meerdere lichamen te kunnen analyseren.

Aan de slag met machinedynamica

Aan het eind van de cursus kun je:

 • kinematische randvoorwaarden opstellen voor verschillende soorten verbindingen
 • een snelheids- en versnellingsanalyse uitvoeren
 • de bewegingsvergelijkingen van een systeem bepalen
 • de optredende reactiekrachten tijdens beweging bepalen
 • relevante numerieke oplossingsprocedures opzetten
 • relevante analytische handberekeningen uitvoeren

Bedoeld voor

Deze cursus is bedoeld voor ingenieurs in het gebied van machineontwerp en -analyse en structural engineers. In het bijzonder is de cursus relevant voor ingenieurs met voldoende ervaring met statische analyses en/of eindige elementen analyses die op zoek zijn naar een stevige introductie of herhaling van het vakgebied van de machinedynamica.

Op verzoek in het Engels

Wil je de cursus in het Engels volgen? Vermeld dit dan bij inschrijving in het veld opmerkingen.

Cursusleiders

 • dr. ir. Jurnan Schilder

  Universiteit Twente Faculty of Engineering Technology

PAOTM wordt gemiddeld beoordeeld met een

8,3

Programmamanager

Waarom PAOTM

 • De nieuwste postacademische kennis en kunde
 • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
 • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
 • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Veelgestelde vragen

Geen startdatum bekend

Er is nog geen startdatum bekend. Geen zorgen, je kunt je nu inschrijven op onze interesselijst. We informeren je direct zodra er een nieuwe datum is gepland.

Inschrijven interesselijst

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.