Kaderrichtlijn Water (KRW) in een notendop

€ 750 excl. btw
1 dag
Cursus

Deze cursus gaat in op de voor beleidsmakers relevante facetten van waterkwaliteit en de KRW. We starten met de achtergrond van de KRW, en gaan in op de bestuurlijke en juridische basis en de Nederlandse implementatie er van.

Achtergrond, implementatie en actuele ontwikkelingen van de KRW

Deze eendaagse cursus Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) gaat in op de voor beleidsmakers relevante facetten van waterkwaliteit en de KRW. We starten met de achtergrond van de KRW,  en gaan in op de bestuurlijke en juridische basis en de Nederlandse implementatie er van.

Verder bespreken we de meer technische aspecten, zoals de huidige waterkwaliteit in Nederland en de relatie met de KRW doelen, de wijze waarop waterlichamen zijn geanalyseerd, watertypen zijn toegekend, maatregelen zijn genomen en hoe waterlichamen zijn beoordeeld.

Als laatste lichten we veelgebruikte methoden toe, zoals de handreiking KRW-doelen, de Ecologische Sleutelfactoren en de KRW-Verkenner. Ten slotte duiken we in de actualiteit waar de KRW onder een vergrootglas ligt en blikken we vooruit.

Tijdens deze cursus krijg je:

 • een goed beeld van de relevante facetten van de KRW;
 • inzicht in wat de KRW vraagt en wat gevolgen zijn van de Nederlandse implementatie;
 • overzicht in de huidige waterkwaliteit ten opzichte van de doelen;
 • mogelijke perspectieven aangereikt voor de korte en lange termijn.

Bedoeld voor

Iedereen die in zijn werk te maken heeft met de KRW, waarbij in deze cursus de focus ligt op waterkwaliteit met betrekking tot beleid, planvorming en bestuur, of vanuit een ander perspectief behoefte heeft aan een overzicht rond de KRW.

Cursusleiders

 • Watermanagement en waterzuivering

  drs.ing. Sebastiaan Schep

  Witteveen+Bos

  “De grote integrale opgaven van deze tijd vragen om een gedegen begrip van het (water)systeem. Mijn missie is om de benodigde praktisch toepasbare kennis hiervoor te ontwikkelen en te delen, waarbij de focus ligt op waterkwaliteit.”

 • Watermanagement en waterzuivering

  Lianne Slagter MSc

  Witteveen+Bos

  “Lesgeven geeft mij de unieke kans om op een laagdrempelige manier mijn kennis en passie voor water, ecologie en beleid met andere geïnteresseerden delen.”

PAOTM wordt gemiddeld beoordeeld met een

8,3

Programmamanager

Waarom PAOTM

 • De nieuwste postacademische kennis en kunde
 • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
 • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
 • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Veelgestelde vragen

Eerstvolgende data

Kaderrichtlijn (KRW) in een wrap

Startdatum: 28 november 2024
Locatie: Utrecht
Prijs: € 750 excl. btw
Inschrijven

Staat je gewenste datum er niet tussen?

Schrijf je in voor de interesselijst. We informeren je zodra een nieuwe datum is gepland.

Inschrijven interesselijst

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.