Introductie ‘Impact Wet kwaliteitsborging (Wkb) in de praktijk’

€ 795 excl. btw
1 dag
Cursus

Leer de essentie van de Wkb te begrijpen, hoe je kwaliteitsborging op je project concreet kunt invullen en welke proceswijzigingen de Wkb met zich meebrengt.

B251 - Impact Wet kwaliteitsborging (Wkb) in de praktijk (1550x700)

Inzicht in het nieuwe wettelijke stelsel rondom vergunning van bouwprojecten

De Wet kwaliteitsborging voor het Bouwen is per 1 januari 2024 in werking getreden: een duidelijke game-changer voor de bouw. Waarom? Omdat wat gebouwd is, moet voldoen aan kwaliteitseisen. Dit wordt vanaf nu bewaakt door onafhankelijke externe kwaliteitsborgers.

De cursus geeft inzicht in de ins en outs van de Wkb. Er wordt ingegaan op het kader, de belangrijkste wijzigingen in de praktijk en welke publiekrechtelijke en privaatrechtelijke wijzigingen deze wet met zich meebrengt. Ook de gevolgen voor alle betrokkenen worden besproken. Daarnaast krijg je inzicht in het type instrumenten voor toetsing en de rol van de landelijke overheid (Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw).

Ten slotte ga je vanuit je organisatie en/of projectpositie concreet aan de slag met de uitwerking van een eigen case. Hierbij wordt ingegaan op de stakeholders, het tijdspad, de keuringen en de wisselwerking tussen interne en externe kwaliteitsborging.

Kwaliteitsborging inzichtelijk en praktisch gemaakt

Tijdens deze cursus leer je:

  • over de belangrijkste technische aspecten rondom de Wkb;
  • welke verschillende typen kwaliteitsborging er zijn en welk type instrument voor een gegeven situatie het meest geschikt is;
  • de gegevens samen te stellen die van belang zijn bij het opstellen van een risicobeoordeling en een borgingsplan;
  • over de laatste informatie van de ontwikkeling rondom de Wkb (o.a. planning invoering toekomstige bouwwerken);
  • van de actuele ervaringen met de Wkb tot heden.

Bedoeld voor

Werkvoorbereiders, uitvoerders, KAM coördinatoren, bouwprocesmanager, projectleiders en projectmedewerkers werkzaam bij opdrachtgevers, opdrachtnemers van ingenieursbureaus, consultants en grote aannemers.

Cursusleider

Bouwkunde

ing. Jan Pieter van Dalen MSc

Bouw Beter B.V.

“De bouw kan béter! De mens is hierbij de kritische succesfactor, juist ook bij de invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Door bewust om te gaan met risico’s en kwaliteit een bewuste plek te geven, wordt de kans van slagen groter: de klant is meer tevreden, je hebt zelf minder rompslomp en bovendien een leuker traject. Het praktisch begeleiden van dergelijke trajecten en het trainen van deelnemers die hier mee aan de slag willen, is waar ik enthousiast van word!”

PAOTM wordt gemiddeld beoordeeld met een

8,3

Programmamanager

Waarom PAOTM

  • De nieuwste postacademische kennis en kunde
  • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
  • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
  • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Veelgestelde vragen

Eerstvolgende data

Introductie 'Impact Wet kwaliteitsborging (Wkb) in de praktijk'

Startdatum: 20 november 2024
Locatie: Omgeving Utrecht
Prijs: € 795 excl. btw
Inschrijven

Staat je gewenste datum er niet tussen?

Schrijf je in voor de interesselijst. We informeren je zodra een nieuwe datum is gepland.

Inschrijven interesselijst

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.