Begaanbaarheid van bouwterreinen

1 dag
Incompany
3 KE/PE-punten Constructeursregister, 4 PE-punten NIVRE

In deze cursus leer je hoe je voorafgaande aan en tijdens de uitvoering de begaanbaarheid van bouwterreinen kunt onderzoeken en toetsen om een veilige en verantwoorde aanpak te kunnen borgen.

Deskundig beoordelen van de stabiliteit van de ondergrond

In deze cursus leer je hoe je voorafgaande aan en tijdens de uitvoering de begaanbaarheid van bouwterreinen kunt onderzoeken en toetsen om een veilige en verantwoorde aanpak te kunnen borgen.

De begaanbaarheid van het bouwterrein is van groot belang voor het veilig uitvoeren van funderingswerken. Moderne funderingsmachines zijn vaak zeer hoog ten opzichte van de grootte van het bouwterrein, zeker bij binnenstedelijke projecten. Omvallende machines op het bouwterrein komen nog steeds voor, met te vaak persoonlijk letsel als gevolg en altijd faalkosten en uitloop van de planning. Na een dergelijk ongeval volgt een onderzoek. Vaak komt men er dan pas achter wat de oorzaken zijn, of vooraf voldoende maatregelen zijn genomen, hoe de aansprakelijkheden werkelijk liggen en wie de gevolgen heeft te dragen.

Voor het eerst zijn deskundigen er in geslaagd een goed berekeningsmethode te vinden waarmee de stabiliteit van de ondergrond goed kan worden beoordeeld. Een aantal van die deskundigen komen tijdens de cursus aan het woord.

Veilige en verantwoorde begaanbaarheid voor funderingsmachines

Er wordt specifiek aandacht besteed aan:

  • Diverse typen funderingsmachines
  • Het terrein- en grondonderzoek, met specifieke aan dacht voor (veranderingen in het) grondwater
  • Belastingen en draagvermogen
  • Controle tijdens de uitvoering
  • Het bouwterreincertificaat

Bedoeld voor

Betrokken deskundigen bij opdrachtgevers, ontwerpers, geotechnici, risicomanagers, bouwmanagers, verzekeraars, toezichthouders en (onder)aannemers.

Cursusleider

ing. Fred Jonker

Jonker Geoadvies

PAOTM wordt gemiddeld beoordeeld met een

8,3

Programmamanager

Waarom PAOTM

  • De nieuwste postacademische kennis en kunde
  • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
  • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
  • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Veelgestelde vragen

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.