Automated engineering

€ 1.495 excl. btw
3 dagen
Cursus

In deze cursus worden de mogelijkheden van Automated Engineering toegelicht en krijg je een praktische opleiding om zelf deze oplossingen hands-on te ontwikkelen zonder ontwikkelaars in te huren.

Automatiseer je ontwerpproces zonder te programmeren

In deze cursus worden de mogelijkheden van Automated Engineering toegelicht en krijg je een praktische opleiding om zelf deze ontwerpen hands-on te ontwikkelen zonder ontwikkelaars in te huren. Na de cursus heb je een eerste oplossing gebouwd.

Met Automated Engineering kun je eenvoudig ontwerp en berekeningen in de bouw automatiseren en toegankelijk maken voor anderen. Zo genereer je tijdswinst, kostenbesparing en foutenreductie en kun je zelf digitale kennis ontwikkelen, vastleggen, standaardiseren en ontsluiten.

Via parametrisch ontwerpen (Parametric Engineering) en koppelingen met allerlei applicaties, zoals Eindige-Elementen Software (FEM) en BIM (Tekla, Revit, IFC), kun je ook deze applicaties benutten. Leer hoe je snel omgevingen kunt bouwen die je met anderen kunt delen.

Automatiseer je ontwerpproes zonder te programmeren

Na het volgen van de cursus ben je in staat om:

  • Zelf parametrische oplossingen te bouwen, zoals configuratoren en automatische workflows
  • Resultaten in 3D te visualiseren in een webomgeving
  • Parametrische modellen te gebruiken in deze oplossingen
  • Eindige Elementen berekeningen (FEM) te gebruiken in deze oplossingen
  • Koppelingen te maken naar BIM (Tekla, Revit, IFC)
  • Automatische rapportages op te zetten in PDF

Bedoeld voor

Automated Engineering is interessant voor alle rollen in de bouw: ingenieurs, architecten, ontwerpers, modelleurs, constructeurs, regisseurs en projectmanagers. Eigenlijk iedereen die het maximale uit automatisering wil halen. De cursus gaat van de basisbeheersing van Grasshopper uit. Programmeerkennis is niet nodig, maar een klein beetje ervaring helpt wel.

Cursusleider

dr. ir. Jeroen Coenders

White Lioness technologies

PAOTM wordt gemiddeld beoordeeld met een

8,3

Programmamanager

Waarom PAOTM

  • De nieuwste postacademische kennis en kunde
  • Toegespitst op vraagstukken die spelen in een technische omgeving
  • Interactief en direct toepasbaar in de praktijk
  • Topdocenten vanuit wetenschap, onderzoek en bedrijfsleven

Veelgestelde vragen

Geen startdatum bekend

Er is nog geen startdatum bekend. Geen zorgen, je kunt je nu inschrijven op onze interesselijst. We informeren je direct zodra er een nieuwe datum is gepland.

Inschrijven interesselijst

Onze corporate partners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief informeren we je maandelijks per e-mail over cursussen, opleidingen, nieuws en ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden van PAOTM. Kies daarbij zelf over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen!

Schrijf je nu in

Download de studiegids

In de studiegids staan, naast het cursusaanbod, ook de thema’s die we komend jaar verder gaan ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen in jouw vakgebied(en)? Vraag de Studiegids aan en ontvang hem digitaal.