Webinar

Webinar Parametrisch Ontwerpen

Automatiseer jouw eigen werk

Parametrisch ontwerp stelt iedereen in staat om zijn eigen werk te automatiseren. Je hoeft er niet voor te leren programmeren. Vroeger deden we dit in Excel, nu gebruiken we Grasshopper waarmee je zelf snel en eenvoudig jouw werkzaamheden kan automatiseren door constructies te genereren, te koppelen met rekenpakketten en te exporteren naar BIM. Je kunt hiermee eenvoudig varianten afwegen, berekeningen versnellen of een optimale constructie zoeken. Maar hoe ga je hier efficiënt mee aan de slag als bedrijf of ontwerper?

In dit introducerende webinar licht Jeroen Coenders toe wat parametrisch ontwerpen is, welke voordelen het heeft en welke keuzes er zijn.

Dr. ir. Jeroen Coenders is ooit als constructeur begonnen bij Arup om gebouwen te programmeren en is betrokken geweest bij complexe projecten zoals de Guangzhou Tower en Arnhem centraal station. Zijn groep was de eerste groep in de wereld die zich 'computational designers' noemde. Hij heeft nu een bedrijf in de volgende generaties digitale technologie en is al twintig jaar een expert op het gebied van parametrisch ontwerp.

Automatiseer jouw eigen werk

In het webinar komt aan bod:

  • Waarom zou je met parametrisch ontwerpen aan de slag moeten gaan?
  • De basics van parametrisch ontwerpen en de software pakketten die veel worden gebruikt
  • Een korte demonstratie die de kracht laat zien van parametrisch ontwerpen
  • Vraag en antwoord
  • Wat leer je in de verschillende cursussen rond Parametrisch ontwerpen?

Bedoeld voor

Iedereen met interesse in parametrisch ontwerpen en digitalisering werkzaam in de architectuur, engineering en bouwsector (AEC): van tekenaar tot ingenieur, van constructeur tot aannemer. 

 
Dit webinar wordt georganiseerd in samenwerking met KIVI, afdeling Bouw- en Waterbouwkunde.
 

BEKIJK HET WEBINAR TERUG