Leiderschap voor ingenieurs

Technische kennis alleen is tegenwoordig niet voldoende om als ingenieur goed te kunnen functioneren. Technici zitten steeds vaker aan tafel met specialisten uit andere vakgebieden, bestuurders en burgers. Ze moeten samenwerken in multidisciplinaire teams, communicatief vaardig zijn, nadenken over de ethische aspecten van hun werk en financieel onderlegt zijn. Behalve inhoudelijk specialistischer is hun werk dus ook veel complexer geworden.

Voor een succesvolle carrière is het, naast actuele kennis van techniek, steeds belangrijker dat je over de juiste persoonlijke vaardigheden beschikt. Ben jij toe aan de volgende stap in je loopbaan? Vind je persoonlijke groei van belang om meer uit je eigen talenten en die van je team te halen? 

PAOTM ondersteunt je graag in de ontwikkeling van jouw managementvaardigheden met een compleet cursusaanbod om jezelf en je omgeving beter te motiveren en sturen. Op basis van beproefde methoden, onder leiding van een docent die jouw (technische) werkomgeving begrijpt. Met voorbeelden uit je eigen praktijk en die van andere ingenieurs. In een groep met andere technisch specialisten waarmee je tips en ervaring kunt uitwisselen.

In het vakgebied Persoonlijke effectiviteit en leiderschap heeft PAOTM een breed aanbod ontwikkeld waarmee het totale spectrum van competenties en vaardigheden voor de moderne ingenieur wordt behandeld.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het hieronder vermelde complete programma Leiderschapsontwikkeling voor ingenieurs of voor een of meer afzonderlijke modules:


Leiderschap voor ingenieurs bestaat uit: