Vacature Programmamanager

Programmamanager Technische Opleidingen (24-40 uur), Delft

Werktuigbouwkunde, materiaalkunde & maritiem
Procestechnologie & chemie
Energietechniek & elektrotechniek
Artificial intelligence, machine learning & data analyse

De vertaling van kennis en innovatie naar de praktijk door het organiseren van cursussen en opleidingen voor ingenieurs. PAO Techniek en Management (PAOTM) zoekt twee allround ingenieurs of technisch bedrijfskundigen met kennis van één of meerdere bovengenoemde vakgebieden als programmamanager voor het uitbreiden van ons aanbod.

Functieomschrijving

Je wordt verantwoordelijk voor de uitbreiding van ons cursusprogramma op (een deel van) de genoemde vakgebieden. Naast het onderhouden van de nauwe banden met onze bestaande cursusleiders en docenten, ontwikkel je nieuwe cursussen via je eigen netwerk bij kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheid.

Voor onze klanten ben je de kennis ’makelaar’ en draag je rechtstreeks bij aan het toegankelijk en toepasbaar maken van deze kennis in de praktijk. Je bent gefascineerd door je vakgebied en volgt alle ontwikkelingen zodat je, in overleg met de universiteiten en het bedrijfsleven, vraag en aanbod van kennis bij elkaar kan brengen. Je vindt het leuk om met branches en andere partijen allianties en samenwerkingsverbanden te smeden. Je bent ook geïnteresseerd in andere vakgebieden omdat ingenieurs steeds vaker geconfronteerd worden met multidisciplinaire uitdagingen en omdat kennisuitwisseling tussen vakgebieden veel kansen biedt. Je zal ons team van programmamanagers versterken en mee kunnen werken aan het verder ontwikkelen van ons cursusaanbod.

Je brengt offertes uit voor incompany trajecten en werkt mee aan de marketing van onze cursussen en opleidingen. Daarbij word je ondersteund door collega’s die de planning, organisatie en marketing van ons cursus- en opleidingsaanbod verzorgen.

We verwachten van jou dat je:

 • een afgeronde hbo/wo opleiding hebt met een affiniteit met onderwijs;
 • ongeveer 5 jaar relevante werkervaring hebt waarin technische en commerciële taken tot je functie behoorden;
 • een goed beeld hebt van één of meer van de volgende vakgebieden: werktuigbouwkunde, materiaalkunde & maritiem, procestechnologie & chemie, energie- & elektrotechniek, artificial intelligence, machine learning & data analyse;
 • je hebt een relevant netwerk opgebouwd;
 • in staat bent om de kennisbehoefte van klanten scherp in beeld te krijgen en daar opleidingen voor weet te ontwikkelen;
 • een goed beeld hebt van markten, marktpartijen en ontwikkelingen binnen je vakgebieden;
 • verantwoordelijkheid neemt, goed kunt samenwerken en oog hebt voor detail;
 • door je enthousiasme en inlevingsvermogen mensen zo ver krijgt ruimte te maken in hun drukke agenda’s voor het meewerken aan onze cursussen;
 • als mens zeer samenwerkingsgericht bent, sociaal en gericht op het team en de teamprestatie.

PAOTM biedt:

 • een marktconform salaris afgeleid van de CAO-Nederlandse Universiteiten;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een eindejaarsuitkering afhankelijk van het bedrijfsresultaat van de Stichting PAOTM;
 • een uitstekende pensioenregeling;
 • een prettige en informele werksfeer;
 • thuiswerkmogelijkheden en werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • ruimte voor eigen initiatief, eigen ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.

Over PAOTM

Stichting PostAcademisch Onderwijs Techniek en Management (PAOTM) in Delft organiseert cursussen en opleidingen voor ingenieurs (wo/hbo) die zich verder willen verdiepen in hun vak, zich willen verbreden of aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken. Onze docenten werken bij technische universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstellingen en andere organisaties - allemaal leidend in hun vakgebied - waardoor onderwerpen van diverse kanten belicht worden en direct toepasbaar zijn in de praktijk. Onze cursussen zijn bij voorkeur klassikaal, interactief en in kleine groepen waardoor er veel ruimte is voor diepgang en inbreng van eigen casussen.

Je komt terecht in een klein, efficiënt team met korte communicatielijnen, goede samenwerking en weinig vergaderingen. We zijn met elkaar verantwoordelijk voor de eindkwaliteit van onze cursussen en zijn daarom continu bezig om ons aanbod uit te breiden en onze processen te verbeteren. We zijn een stichting zonder winstoogmerk met als doel het toegankelijk maken van kennis die bij kan dragen aan het oplossen van de huidige maatschappelijke vraagstukken en andere technische uitdagingen.

Werk jij mee aan de groei van PAOTM?

Informatie over PAOTM vind je op www.paotm.nl. Meer weten? Bel met Erik de Bruine, programmadirecteur (06 - 51 53 44 88).

Direct solliciteren?

Stuur je CV met motivatie naar a.vandelft@paotm.nl. In je motivatie zien wij graag terug voor welke vakgebieden je programmamanager wilt worden zowel als het aantal uur per week dat je wilt werken. Reageren op deze vacature kan t/m 30 april 2021. De gesprekken zullen plaats vinden in de eerste helft van mei. Binnen 48 uur krijg je een reactie.