Menu
nieuws

Prijsvraagwinnaars bezwijkproef bekend!

Prijsvraagwinnaars bezwijkproef Funderingsdag 2016 Donderdag 6 oktober jl. was PAOTM aanwezig op de funderingsdag van De Betonvereniging in de Expo te Houten. Het was een uitdaging om daar te komen, want in de vroege ochtend stond er een dikke file bij Maarsen vanwege een auto die ondersteboven op de rijbaan lag. Gelukkig werd er op de laatkomers gewacht en rond half tien, een half uur later dan gepland, ging het programma met de aanwezigen van start met de key note lezing van Ken Gavin, de nieuwe hoogleraar Ondergronds Bouwen aan de TU Delft.

PAOTM promootte dit jaar onze Masterclass Grondgedrag met een zandkasteel prijsvraag: een bezwijkproef met nat zand en één met droog zand. De deelnemer die de bezwijklasten het beste kon voorspellen won een prijs.

De volgende gegevens waren bekend:

  • Zandsoort (zeijen-zand – bekkenzand, formatie van Peelo)
  • Basisvorm van een zandkasteel, cilinder 65mm
  • Doorsnede oppervlakte 33,2 cm2

Ir. Piet Lubking is de hele dag bij onze stand aanwezig geweest om geïnteresseerden over de proeven te vertellen en men kon lekker met de handen aan de grond zitten voor een nóg betere inschatting. Bij aanvang van de borrel, werd door de Betonvereniging ruimte beschikbaar gemaakt zodat we de bezwijkproeven ter plaatse konden uitvoeren.

Bekijk op YouTube de filmpjes van de uitvoering van de droge en de natte proef en laat je verrassen door de sterkte van zand!

De prijswinnaars zijn:

  • Proef nat zand: Ernst Rob – docent Geotechniek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
  • Proef droog zand: Emmy Post – adviseur Geotechniek bij Geobest

De prijswinnaars ontvingen beiden het boek Grondgedrag, geschreven door ir. Piet Lubking! Van harte gefeliciteerd allebei en we hopen dat jullie veel plezier beleven aan jullie prijs!

Naar overzicht