Parametrisch ontwerpen is toegankelijk voor iedereen

ma 19 oktober 2020

"Met parametrisch ontwerpen kun je programmeren zonder dat je een programmeertaal hoeft te leren: dat maakt het toegankelijk voor iedereen!" Dat zegt Jeroen Coenders van White Lioness technologies, expert in Parametrisch ontwerpen.

Complexe modellen eenvoudig real-time aanpassen

Parametrisch ontwerpen is niet nieuw. Iedereen heeft wel eens een Excel document gemaakt, waarbij de uitkomst verandert als je iets in de invoerparameters wijzigt. Maar de laatste jaren heeft parametrisch ontwerpen een toevlucht genomen met nieuwe tools als Grasshopper en Dynamo. Die tools maken het namelijk mogelijk om veel complexere parametrische modellen op te kunnen zetten en real-time aan te kunnen passen. Zo kun je eenvoudig heel veel varianten testen en prestaties direct inzichtelijk maken. Daarnaast kun je modellen onderling koppelen. Dat betekent bijvoorbeeld dat elke wijziging in het architectonisch ontwerp zich direct doorvertaald in een passend constructief ontwerp.

Leer van de expert

Iemand die alles weet van parametrisch ontwerpen is Jeroen Coenders. Hij is al 20 jaar betrokken bij de ontwikkeling van verschillende parametrische applicaties en heeft ruime ervaring in het doceren ervan. In zijn vorige rol bij Arup in Amsterdam heeft hij de constructie van hoogste TV toren ter wereld in Guangzhou gegenereerd met eigen ontwikkelde parametrische software. 

Kennis opdoen

Deze kennis en ervaring deelt hij graag tijdens webinars en cursussen. 

Op 22 oktober geeft hij in een webinar van Bouwen met Staal een voorproefje over parametrisch ontwerpen. Daarin legt hij uit dat parametrisch ontwerpen eigenlijk geschikt is voor iedereen. Meer informatie vind je hier (webinar 4)

Maar wil je hands-on kennismaken met parametrisch ontwerpen, alle ins en outs leren en weten hoe je dit praktisch kunt toepassen in je eigen organisatie? Volg dan de cursus Parametrisch ontwerpen voor de bouw op 4 en 5 november a.s.

 

None

Deel deze pagina