Nieuwe proeftuin biobased bouwen geopend op campus TU Delft

The Green Village, iCircl en de Provincie Zuid-Holland hebben de Biobased Boulevard geopend. Deze proeftuin, gevestigd op de TU Delft Campus, stimuleert het gebruik van natuurlijke materialen in de bouw. Het doel is om biobased bouwmaterialen op grote schaal toe te passen bij nieuwbouw en renovatie.

Duurzame bouwmaterialen zijn essentieel om de klimaatdoelstellingen te halen. Natuurlijke grondstoffen zoals hennep, bamboe, mycelium en zeewier zijn hernieuwbaar, slaan CO2 op en kunnen ecologisch verantwoord worden geteeld en hergebruikt. Helaas worden biobased bouwproducten nog te weinig gebruikt.

De proeftuin Biobased Boulevard wil de vertaalslag maken van pionieren naar grootschalige toepassing van biobased bouwproducten. Hier kunnen ondernemers, onderzoekers en opdrachtgevers innovaties testen en samenwerken. De provincie Zuid-Holland en iCircl spelen een belangrijke rol in de opschaling.

De Biobased Boulevard draagt bij aan een duurzame en circulaire bouwsector. Samenwerking en investeringen in biobased materialen zorgen voor een groenere toekomst in de bouwsector.

Wil je meer leren over dit onderwerp?
Met onderstaande cursussen krijg je een stevige kennisbasis om met biobased bouwen aan de slag te gaan:

None

Deel deze pagina