Faalkansberekening bij stormvloedkeringen

ma 18 februari 2019

De stormvloedkeringen in Nederland zijn cruciaal voor de bescherming van ons land in tijden van storm. Maar hoe weet je nu dat de stormvloedkeringen daadwerkelijk werken en niet falen op het moment dat we ze nodig hebben? Dat is de taak van de risicoanalisten van Rijkswaterstaat. Maar het testen van bijvoorbeeld de Haringvlietsluizen is met 34 schuiven en de 5 kilometer lange dam in werkelijkheid is te gecompliceerd. Hier moet de faalkans steeds opnieuw modelmatig berekend worden.

Continu rekenen aan risicoanalyses in infrastructuur
Het continu berekenen van faalkansen bij infrastructuurprojecten is van groot belang. Bij de aanleg worden allerlei aannames gedaan qua slijtage en onderhoud, maar blijkt dat na een aantal jaar nog te kloppen? Toenemende verkeersintensiteit, veranderd klimaat en nieuwe soft- en hardware kunnen effect hebben op de prestaties en levensduur van de Nederlandse infrastructuur.

Risicogestuurd beheer en onderhoud
Wil je beter leren rekenen aan soort risico’s en prestaties en te allen tijde in control blijven van je assets? Volg dan de cursus Risicogestuurd beheer en onderhoud van infrastructuur.

Foto:  https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Joop van Houdt

None

Deel deze pagina