“De opleiding geeft je een kijkje in elk vakgebied, dit is wat je nodig hebt om vooruit te kunnen”

vr 16 september 2022

23 studenten van de opleiding Milieugeluid zijn inmiddels trotste bezitters van hun Milieugeluid diploma. Op donderdag 8 september sloten zij het studiejaar af bij X op de campus van de TU Delft. Na de presentaties van de groepen, heeft cursusleider Wim Soede de diploma’s persoonlijk overhandigd.

Iedere student kan terugkijken op een jaar hard werken. De lessen en tentamens  waren, mede wegens de covid-19 maatregelen, deels fysiek en online. Dat heeft van ieder veel flexibiliteit en inlevingsvermogen gevraagd. Daarom mogen alle geslaagden studenten extra trots zijn op zichzelf.

Excursie
Tijdens de opleiding hebben de studenten verschillende excursies gemaakt. De laatste interessante excursie was voorafgaand aan de diploma-uitreiking naar de dode kamer en de galm kamer op de TU Delft. Een dode kamer is een ruimte bedoeld om akoestische metingen te verrichten, de wanden, vloer en het plafond absorberen het geluid maximaal. Een galmkamer is de tegenhanger van de dode kamer, deze ruimte heeft uitsluitend kale wanden, welk zo min mogelijk absorberen. Leuk voor de studenten om deze ruimtes zelf te ervaren.

Ervaring van studenten
Studenten geven aan dat de opleiding hard werken is, en dat dat het zeker waard is. “Het is een veelzijdige opleiding waarbij alle aspecten van akoestiek voorbij komen. De kennis die ik heb opgedaan is direct toepasbaar in mijn werkveld” klonk het telefonisch van een recent afgestudeerde student.
“De opleiding geeft je een kijkje in elk vakgebied, dit is wat je nodig hebt om vooruit te kunnen” aldus een andere afgestudeerde student. Ze geeft aan dat ze het fijn vond om met een grote groep in een nieuw onderwerp te stappen. Op deze manier heeft ze ook haar netwerk vergroot en ze verwacht ook contact te onderhouden met de lichting, wat zij als een fijne bijkomstigheid ervaart.

Word ook een milieugeluid expert
Wil jij ook leren hoe je problemen op het gebied van geluid en trillingen kan signaleren en oplossen? En ben jij benieuwd naar het brede scala aan meetmethoden, instrumenten en de berekeningen die daarbij komen kijken? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Milieugeluid, welk start in januari 2023.

Nogmaals de felicitaties voor alle geslaagden, wij wensen hen veel succes en plezier in hun carrière.

None

Deel deze pagina