Composiet steeds beter toegepast

ma 18 maart 2019

Er is veel innovatie op het gebied van materialen en manieren om producten en constructies nog sterker en lichter te maken. Kunststof composieten zijn niet meer weg te denken uit onze omgeving. Binnen de industrie, de transportsector en ook in bouw en infrastructuur.

Snelle ontwikkelingen in duurzaamheid
Composiet combineert vormvrijheid en robuustheid met ultra lichtgewicht, hoge sterkte en een lage milieubelasting. Duurzaam, met een lange levensduur. De vezelversterkte kunststof, gemaakt van glas- of koolstofvezels en een polymeer, wordt steeds vaker en breder toegepast en de ontwikkelingen gaan snel. Zo is er in Rozenburg een ecologische brug gemaakt van bio-based hars door FiberCore Europe, TU Delft en Schiphol Logistics Park. En is er door de Zwitserse EPFL Universiteit een geavanceerd composiet ontwikkeld dat zichzelf gemakkelijk kan herstellen na beschadiging dankzij een ingesloten reparatie-additief.

Toepassing in je eigen werk
Ontwerp of reken jij aan kunststof composieten of ga je dit binnenkort doen? En wil je de juiste materiaalkeuze, een structureel ontwerp en kostenberekening kunnen maken? In de cursus Vezelversterkte kunststof composieten krijg je alle handvatten voor de toepassing van het materiaal in je eigen werk.
De cursus is generiek van opzet en voor alle markten en producten geschikt.

Andere interessante cursussen:
Kunststofcomposieten in bruggen, sluisdeuren en overige constructies
Lichtgewicht construeren voor ontwerpers
Polymeerchemie en -technologie

None

Deel deze pagina