Menu
Cursus
cursussen | smart-mobility Print deze pagina

Smart Mobility

Verkeersmanagement

Digitalisering en mobiel dataverkeer veranderen de wereld van mobiliteitsmanagement en dynamisch verkeersmanagement (DVM). Smart Mobility is de nieuwe verzamelnaam voor alles wat de reiziger en het verkeers- en vervoersysteem in staat moet stellen om slimmer en efficiënter te zijn.

Door belangrijke trends als Connected Vehicles (C-ITS), Internet of Things (IoT), Big Data, Mobility as a Service (MaaS) en zelfrijdende voertuigen gaat Smart Mobility naast techniek vooral ook over menselijke, maatschappelijke, beleidsmatige, bestuurlijke, organisatorische en institutionele aspecten.

Deze cursus geeft u door middel van interactieve discussies, ontwerpopdrachten en rollenspellen een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van Smart Mobility en welke invloed deze hebben op mobiliteitsmanagement, DVM, verkeersmanagement, verkeerskundigen, verkeersmanagers en wegbeheerders.

Slimmer op weg met Smart Mobility

Na het volgen van deze cursus heeft u:

 • een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van Smart Mobility,
 • inzicht in de invloed van Smart Mobility op mobiliteitsmanagement, DVM, verkeerskundigen, verkeersmanagers en wegbeheerders,
 • gevoel voor de belangen van stakeholders,
 • handvatten hoe u met Smart Mobility kunt omgaan in uw dagelijks werk.

Bedoeld voor

Beleidmakers en verkeerskundigen bij overheden als Rijkswaterstaat, gemeenten en provincies die zich bezighouden met verkeersmanagement en wegbeheer.

 • Cursusleiders
  Dr.ir. J. Vreeswijk
  MAP Traffic Management
  "Nieuwe kaders en gebruiken vraagt om herpositionering van verkeersmanagement."
 • InCompany
  Aanvraag cursus incompany of op aanvraag
  *
  *
  *
  *
  *
  *