Menu
Cursus
cursussen | kunststofcomposieten-basismodule-mechanica Print deze pagina

Kunststofcomposieten: Basismodule Mechanica

'Must-know'-kennis voordat u ontwerpt of toepast

Deze cursus is onmisbaar voor een ieder die bekend wil worden met het construeren met kunststofcomposieten. Deze materialen, doorgaans aangeduid met kunststofcomposieten maar ook wel vezelversterkte kunststoffen genoemd, geven bijzondere mogelijkheden in constructies vanwege een combinatie van laag gewicht, vormgevingsvrijheid en duurzaamheid. Ook blijvend lagere kosten voor onderhoud zijn vaak een argument. 

Door het gebruik van de vezelversterking zijn mechanische beschouwingen anders dan bij andere materialen. Deze cursus behandelt de specifieke regels en de benodigde kennis voor mechanicaberekeningen aan (constructies van) kunststofcomposieten en laat u aan de hand van voorbeelden en cases zien hoe deze in de praktijk worden gebracht.

Bedoeld voor

Constructeurs, ontwerpers en adviseurs die in hun functie te maken krijgen met kunststofcomposieten, bijvoorbeeld in bouwkundige constructies, (fijnmechanische) machinebouw, civiele constructies, lucht- en ruimtevaarttechniek, procesindustrie, transport en (water-) recreatie.

Resultaat

Deze cursus maakt u vertrouwd met basisbegrippen en rekenregels voor kunststofcomposieten en geeft een inleiding in de daarbij veelgebruikte laminaattheorie en het werken met FEM.